Voluntarii noștri sunt super-eroi! Află cum poți deveni și tu un super-erou al republicii!

Implicarea voluntarilor reprezintă mândria și motorul a programelor noastre, ei fiind partenerii noștri de bază în promovarea faptelor bune! An de an cei implicați în activități civice și sociale din țara noastră au un eveniment doar al lor- „Festivalul Voluntarilor”.  Ziua în care munca lor este recunoscută și apreciată la scenă deschisă. E ziua în care își dau întâlnire om cu om, acțiune cu acțiune. Zâmbet cu zâmbet Festivalul Voluntarilor a luat naștere în anul 2003 și este organizat anual cu prilejul Zilei Internaționale a Voluntarului, având drept scopul  recunoașterea publică a munci şi meritelor voluntarilor, cât şi pentru a promova activitățile de voluntariat din ţară. Festivalul este deja la cea de-a XVI-a ediție și urmează a fi organizat pe data de 5 decembrie 2019, în cadrul Digital Park (str. Columna 170, Chișinău). Voluntariatul reprezintă activitățile neremunerate, desfășurate din proprie inițiativă de orice persoană în folosul altora. Fundația Youth Development for Innovation, și cu sprijinul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării sprijină voluntariatul și încurajează implicarea unui număr cât mai mare de voluntari în proiectele derulate de către noi pe întregul teritoriu al țării. Ai dori să te implici? Dacă vrei să oferi din timpul, cunoștințele și entuziasmul tău pentru a ne ajuta, te așteptăm în echipa noastră de voluntari! Ce activități poți desfășura ca voluntar?
  • Sesiuni informative în instituții de învățământ privind activitatea noastră și recrutarea celor la fel ca tine, care iși doresc să fie adevărați ambasadori ai faptelor bune. Înainte de a începe activitățile vom organiza training-uri și îți vom oferi materiale și instrumente de suport.
  • Organizarea training-urilor și promovarea pe online a activității pe care o desfășurăm. Vei lucra alături de oameni notorii ai acestei țări și vei încerca să mobilizezi lumea de a face un bine.
  • Participări în cadrul evenimentelor noastre. Împreună vom da startul unei adevărate gale de ceremonii, în care voluntarii anului vor fi decernați cu premii. Tu vei fi cel care va susține tinerii la fel ca tine, dornici să facă un bine.
  • Vei mobiliza țara să facă un bine. Vei face apeluri telefonice în vederea atragerii de sponsori și parteneri, astfel încât și alți voluntari să poată să îți spună cel mai scump feedback. Da, anume acel – Mulțumesc!
  • Inițiative proprii ale voluntarilor. Noi îți oferim posibilitatea să te manifești așa cum dorești tu. Pentru că știm, vocea ta, poate schimba lucrurile spre bine.
Cum poți deveni voluntarul faptelor bune? Aplică și devină parte a echipei de voluntari în organizarea și desfășurarea evenimentului Festivalul Voluntarilor – 2019. Aplicările sunt disponibile până pe 10 octombrie 2019, ora: 23:59, mai multe detalii găsești în formularul de aplicare.