Înscrierile la Academy Plus continuă! Ce trebuie să faci pentru a urma cursuri gratuite de IT la Chișinău

Academy+Moldova continuă înscrierile pentru un nou an de studii. Dacă ești interesat să înveți programare în baza unui sistem de cursuri inovativ, te poți înscrie gratuit.

Academy+Plus, aflat deja la a treia ediție, este o altfel de școală, ce nu are cursuri, profesori sau ore fixe. Cursurile sunt proiecte, orele sunt termene limită, iar profesorii sunt mentorii. Indiferent de studii și formare profesională, scopul școlii este de a forma prin module practice specialiști de programare, pregătiți să intre imediat în câmpul muncii și să contribuie la performanța companiilor în care vor fi angajați.

Pe lângă faptul că tinerii vor învăța diferite limbaje de programare, aceștia vor avea parte de cursuri adiționale de dezvoltare personală. Totodată, în premieră vor fi introduse și noi discipline teoretice și practice, bazate pe nevoile actualizate ale pieței de muncă în domeniul tehnologiilor informaționale.

Cursurile la Academy+Moldova durează 3,5 ani, însă chiar după primul an de studii, școala îți propune un job sau internship la unul dintre partenerii proiectului, în funcție de cunoștințele acumulate.

Pentru a începe studiile la Academy+Moldova trebuie să treci două teste online de logică, iar ulterior să participi la „piscină” – perioadă de preselecție de 28 de zile, în care trebuie să îți demonstrezi abilitățile de a învăța materialul și de a rezolva probleme/exerciții. Pentru a participa la piscină nu va trebui să știi să înoți, dar va trebui să ai tăria de a rezista celor 28 de zile de lucru intensiv. În aceste zile vei învăța tot ce stă la baza IT-ului și a programării. În această lună mulți vor hotărî să plece, spun organizatorii, pentru că atunci mulți din cei veniți vor înțelege dacă programul este sau nu pentru ei. Piscina este organizată în trei etape, iar această perioadă de 28 de zile nu va putea fi combinată cu o altă activitate. Statistic, aproximativ 95% dintre candidații care rămân în piscină până în ziua a 28-a reușesc să fie admiși. Așadar, este important să nu abandonați pe parcurs.

Pentru piscină nu este necesară doar prezența ta intelectuală, dar și cea fizică în sediul echipat adecvat, unde vei avea oportunitatea să comunici cu colegii tăi, dar și cu mentorii. Studenții nu vor lucra singuri, ci între ei. Sistemul îi va clasifica în grupuri de competențe.

Etapele Academy+Plus:

1. Înscriere
2. „Piscină” – 1 lună
3. Anul de studii
# Proiecte teoretice individuale/de grup
# Realizarea proiectelor reale cu companii IT
4. Testări
5. Internship
6. Angajare

Înregistrarea este posibilă pe candidates.academyplus.md.

Academy+ Moldova este un proiect de educație alternativă gratuită în IT implementat în Republica Moldova din 2016 de Fundația Youth Development for Innovation în parteneriat cu Academy+ Cluj și în baza licenței Ecole 42, Paris, Franța.

Mai multe detalii despre proiectul Academy+ Moldova pot fi găsite pe pagina de Facebook, expediind la office@y4i.eu, sau apelând la numărul de telefon: 022 000 044.