Solidarity Fab Lab

Solidarity FabLab este un program de formare în domeniul producției digitale, dedicat tinerilor din regiunile Moldovei ce are drept scop promovarea incluziunii sociale și digitale a tinerilor din regiunile țării și creșterea capacităților de angajare a acestora prin valorificarea tehnologiilor de producție digitală.

Ești un tânăr/ă pasionat de inginerie cu vârsta cuprinsă între 14 și 25 ani?
De două ori pe săptămână, marți și joi, în cadrul HUB-ului, vei da frâu liber inginerului din tine, utilizând instrumente și materiale FabLab. Cel mai important: pe parcursul programului vei dezvolta proiecte și îți vei dezvolta abilitățile inginerești.
Nu ezita, aplică chiar acum pe acest link: https://forms.gle/wPtdSB3bYdgxJysHA iar echipa de organizare te va contacta în cel mai scurt timp pentru a-ți oferi mai multe detalii.

În Republica Moldova, din 2021, proiectul Solidarity FabLab a fost pilotat în cadrul a 3 centre regionale din rețeaua FabLab: Liceul Teoretic „Olimp” din Sângerei, Incubatorul de Afaceri din Soroca și Biblioteca raională din Orhei. Acestea au fost create și echipate cu suportul financiar al USAID, Suedia și UK Aid. Din anul 2022, Solidarity FabLab este extins și la Chișinău, proiectul fiind realizat în FabLab Chişinău, din incinta Universității Tehnice a Moldovei.
FabLab Chișinău este dotat cu echipamente și instrumente de producție digitală: imprimante 3D, decupatoare laser, mașini de cusut și brodat computerizate, seturi de robotică, computere și unelte electronice.

Gratuit, timp de 1 lună, tinerii urmează 4 module, unde învață cum să manevreze cu un decupator (CO2 CNC Laser) sau o mașină de cusut digitală, cum să dezvolte aplicații cu dispozitive încorporate (Sisteme Embedded) sau să opereze corect o imprimantă 3D.
Solidarity FabLab este realizat cu suportul financiar integral al Fundației Orange Moldova și implementat de Centrul de Informații Universitare, Universitatea Tehnică a Moldovei și Clubul Ingineresc MicroLab.